DH BUITENSPORT
 

MEERDAAGSE ACTIVITEITEN

Activiteit De Barre

Omschrijving
De Barre is een pittige meerdaagse activiteit waarbij je met bepakking (rugzak) door een bosrijk en heuvelachtig gebied gaat zwerven. Het gebied maakt deel uit van de Franse Ardennen en is één van de dunst bevolkte gebieden binnen redelijke afstand. Het wandelen gaat soms over gebaande paden en soms dwars door het terrein. 
Uiteindelijk zal de zwerftocht de deelnemers naar een stukje niemandsland leiden alwaar de nacht wordt doorgebracht. ’s Nachts wordt er op primitieve wijze gebivakkeerd en tenten zijn niet toegestaan. Natuurlijk zijn er andere mogelijkheden zoals; 
een tarp (zeil), een bivakzak of iets wat daarop lijkt. Er wordt van de deelnemers verwacht dat zij zelf voor vervoer, materiaal en eten-drinken zorgen.

Doelgroep
Deze activiteit is bedoeld voor de gevorderde wandelaar / buitensporter die gewend is aan met bepakking (rugzak) hoogtemeters te maken en soms in strijd met de elementen.

Wanneer
Deze activiteit wordt doorgaans het eerste weekend van februari gehouden. (meer informatie over deze activiteit ontvangen stuur  dan even bericht.)

Activiteit De Castor 

Omschrijving
De Castor is een meerdaagse activiteit waarbij je met bepakking (rugzak) een gebied in België zal ontdekken. Deze tocht gaat grotendeels over gebaande paden en is daarom geschikt voor de ervaren maar ook voor de beginnende hiker of avonturier die zijn grenzen wilt verleggen.  

Even weg van de realiteit ga je een mooie ervaring tegemoet. De Castor neemt je mee in een sprookjesachtig gebied. Een gebied met vergezichten en een mooie ruige natuur.  De nacht wordt op een bivakzone of camping doorgebracht en natuurlijk wordt er ook een vuurtje gemaakt. De wijze waarop gebivakkeerd wordt staat vrij maar bij voorkeur primitief, waarbij je moet denken aan een tarp (zeil), een bivakzak, klein tentje of iets wat daar op lijkt. Er wordt van de deelnemers verwacht dat zij zelf voor vervoer, eten-drinken en materiaal zorgen.  

Doelgroep
Deze activiteit is bedoeld voor de beginnende en gevorderde wandelaar / buitensporter die gewend is aan met bepakking (rugzak) hoogtemeters te maken en soms in strijd met de elementen.

Wanneer
Deze activiteit wordt doorgaans het eerste weekend van april gehouden (meer informatie over deze activiteit ontvangen stuur  dan even bericht.)

Activiteit De Pollux

Omschrijving
De Pollux is een meerdaagse activiteit waarbij je met bepakking (rugzak) een gebied in België gaat ontdekken. De overnachting wordt gedaan op een bivakzone of camping en de uitdaging is om dit op een primitieve wijze te doen, dus misschien wel zonder tent!   

Het gebied waarin de Pollux georganiseerd wordt is afwisselend en veelzijdig. Deze tocht neemt je mee langs prachtige veenriviertjes en mooie veenlandschappen. Er wordt van de deelnemers verwacht dat zij in goede fysieke conditie zijn want er worden veel kilometers gemaakt.  De afstand bedraagt ongeveer tussen de 20 en 25 kilometer per dag in afwisselende omstandigheden zoals stijgen en ploeteren door natte/modderige ondergronden. Kortom wil jij er echt even tussenuit en een buitensportactiviteit ervaren, ga dan mee!! 
De wijze waarop er gebivakkeerd wordt staat vrij en dus is een klein tentje toegestaan. Er wordt van de deelnemers verwacht dat zij zelf voor vervoer, eten-drinken en materiaal zorgen. 

Doelgroep
Deze activiteit is bedoeld voor de beginnende en gevorderde wandelaar / buitensporter die gewend is aan met bepakking (rugzak) hoogtemeters te maken en soms in strijd met de elementen.

Wanneer
Deze activiteit wordt doorgaans het eerste weekend van NTB gehouden (meer informatie over deze activiteit ontvangen stuur  dan even bericht.)

Activiteit De Paradiso

Omschrijving
Deze meerdaagse activiteit staat in het teken van jouw (buitensport) ervaring. We slaan een basiskamp op ergens in België of Frankrijk en van daaruit zullen er activiteiten georganiseerd worden. Denk aan activiteiten zoals een oriëntatietocht, (avond) wandelingen en kampvuur maken. 

Deze activiteit is uitermate geschikt voor de beginnende buitensporter maar natuurlijk ook voor de gevorderde. De overnachtingen worden gedaan op een camping.

Het doel van deze activiteit is niet het fysieke gedeelte maar nogmaals jouw ervaring en het "gewoon buiten" zijn! Kortom wil jij er echt even tussenuit en verschillende (buitensport) activiteiten ervaren, ga dan mee!! De wijze waarop er gebivakkeerd wordt staat vrij en dus is een klein tentje toegestaan. Er wordt van de deelnemers verwacht dat zij zelf voor vervoer, eten-drinken en materiaal zorgen. 

Doelgroep
Deze activiteit is bedoeld voor de beginnende en gevorderde wandelaar / buitensporter.

Wanneer
Deze activiteit wordt doorgaans het laatste weekend in september gehouden (meer informatie over deze activiteit ontvangen stuur  dan even bericht.)

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn